duurzaam

Wat bedoelt printercoach met duurzaam printen

 

PrinterCoach kiest heel duidelijk voor Business Inkjet Technologie.

Onderstaand een opsomming van de duurzaamheid voordelen van inkjet technologie

t.o.v. laser technologie.

 

 

 

 

 

MINDER AFVAL VAN VERBRUIKS- MATERIALEN

Vindt u het belangrijk dat u ook van uw printgebruik de hoeveelheid afval kunt verminderen? Het beantwoord aan u MVO doelstellingen en vermindert het werk van een aantal medewerkers verantwoordelijk voor uw printerpark op uw kantoor.

Meer info

MINDER ELEKTRICITEIT GEBRUIK

Vindt u het belangrijk dat u ook van uw printgebruik de kosten voor elektriciteit kunt verminderen? Het beantwoord aan u MVO doelstellingen en vermindert de operationele kosten van uw printerpark op uw kantoor. De kosten voor elektriciteit voor printers zijn vaak niet inzichtelijk gemaakt.

meer info

MINDER CO2 UITSTOOT

Vindt u het belangrijk dat u omdat het elektriciteitsgebruik van uw printerpark daalt, u ook uw CO2 uitstoot kunt verminderen? Het beantwoordt aan u MVO doelstellingen en vermindert de operationele kosten van uw printerpark op uw kantoor. De kosten voor elektriciteit voor printers zijn vaak niet inzichtelijk gemaakt. 

Meer info

MINDER UITSTOOT VAN FIJNSTOF

Vindt u het belangrijk dat de lucht in uw kantoor schoon is en dat uw printerpark zonder ozon en fijnstof filters moeten werken?

meer info

MINDER AFVAL VAN VERBRUIKSMATERIALEN

Laserprinters zorgen voor een hoop afval, zoals tonercartridges, drums, foto conductor units en maintenance kits en de verpakking van de materialen. PrinterCoach kan u inktcartridges aanbieden met een capaciteit van 75.000 pagina’s (zwart / wit en kleur) Het enige afval dat deze inkjetprinters produceren zijn de vier lege inktcartridges en u realiseert bovendien een aanzienlijk kleinere CO2-footprint, omdat er pas na 75.000 pagina’s nieuwe inktcartridges bezorgd hoeven te worden. Vergelijk dit met de vele tonercartridges die nodig zijn om een dergelijk volume te printen en de winst voor het milieu wordt evident…..(zie onderstaande afvalberg van toner cartridges, drums, maintenance kits en fusers die van laserprinters komen bij een printhoeveelheid van 75.000 pagina’s. Bovendien maakt de inkjet technologie het beheren van ingewikkelde inzamelings- en recyclingprogramma´s overbodig: u biedt uw verbruikte cartridges gewoon bij het reguliere afval aan.

 

Afval van 75000 pagina's laserprinten

afvalberg

De  afvalberg  van toner  cartridges, drums, maintenance kits en  fusers die van laserprinters komen bij  een  vergelijkbare  printhoeveelheid  van 75.000 pagina’s.

Afval van 75000 pagina's inktjetprinten

 

cartidges

 

Deze cartridges kunnen 75.000 pagina’s afdrukken. Dit is het enige afval wat u bij ons heeft !! Ze kunnen gewoon bij het normale afval worden afgevoerd.

MINDER ELEKTRICITEIT GEBRUIK

Inkjet printers werken met 25 Watt vermogen, terwijl een laserprinters 500 -700 Watt gebruikt om op te warmen, ook voor het printen van 1 A4-tje. Een besparing per jaar van ca. 40 Euro per printer op de energie rekening,gebaseerd op een KWh prijs van gemiddelde  ca. 0,20 Euro per KWh, is gemakkelijk te realiseren. Printercoach kan u het voordeel op het daadwerkelijke energie verbruik voorrekenen o.b.v. het realistische gebruik van uw printerpark. Vraag dit aan bij ons!

 

 

 

MINDER LOGISTIEKE STROMEN dus OOK MINDER CO2 UITSTOOT

Inkjet technologie gebruikt bij het printproces veel minder onderdelen om tot een afdruk te komen. Er gaat bij gebruik van inkjet technologie dan ook veel minder stuk, waardoor er weer minder onderhoud, reistijd monteurs en vervangen van onderdelen is benodigd.Doordat deze monteurs minder vaak langs hoeven te komen zal het aantal gereden kilometers door monteurs verminderen, wat weer leidt tot een verlaagde CO2 uitstoot. Dit beantwoordt dan weer mede aan het gedachtegoed van het opzetten van een circulaire economie

 

MINDER UITSTOOT VAN FIJNSTOF

Uitstoot van fijnstof is niet aanwezig bij Business Inkjet Printers. Bij laserprinters wel; deze zijn uitgerust met filters daartegen. Deze filters zijn de laatste jaren wel een stuk beter geworden, maar zijn nog steeds nodig. Oude laserprinters hebben oude filters. Verschillende wereldwijde onderzoeken tonen aan dat de uitstoot zware metalen zoals grafiet en polymeren bevat. Sommige onderzoekers gaan zover dat inhalering kan leiden tot een verhoogd risico op astma. Andere onderzoekers gaan door nog veel verder in.

Inkjet printers stoten niets uit!!

 

Lees onderstaand artikelen over de uitstoot van laserprinters: 

http://www.verbondpk.nl/local_resources/downloads/Risico_tonerstof.pdf

http://www.veiligengezondwerken.nl/gezondheid/ziekmakende-stoffen/tonerziekte/

 

Lees onderstaand waarom het MVO denken in uw organisatie belangrijk is:

http://mvodatabase.nl/blog/25-redenen-waarom-mvo-belangrijk-is-jou/